Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, idealna na jesienne wieczory. Składniki podam na czekoladę dla 4 osób (w moim przypadku dla dwóch łasuchów).
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8792
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18297
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8792
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18297
Składniki
W rondlu zagotować mleko i około 300 ml śmietanki. Do wrzącego mleka dodać kakao, wymieszać. Zmniejszyć ogień i dodać połamaną czekoladę. 1-2 kostki czekolady zostawić do dekoracji. Mieszać dopóki czekolada się nie roztopi. Dodać likier, wymieszać dokładnie. Czekoladę zdjąć z ognia i przelać do filiżanek. Pozostałą część śmietanki ubić i nałożyć na wierzch czekolady. Posypać startą czekoladą. Zamiast likieru amaretto można użyć dowolnego smaku lub nie dodawać wcale.