Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, idealna na jesienne wieczory. Składniki podam na czekoladę dla 4 osób (w moim przypadku dla dwóch łasuchów).
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25759
Składniki
W rondlu zagotować mleko i około 300 ml śmietanki. Do wrzącego mleka dodać kakao, wymieszać. Zmniejszyć ogień i dodać połamaną czekoladę. 1-2 kostki czekolady zostawić do dekoracji. Mieszać dopóki czekolada się nie roztopi. Dodać likier, wymieszać dokładnie. Czekoladę zdjąć z ognia i przelać do filiżanek. Pozostałą część śmietanki ubić i nałożyć na wierzch czekolady. Posypać startą czekoladą. Zamiast likieru amaretto można użyć dowolnego smaku lub nie dodawać wcale.