Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyłam o prawdziwej domowej gęstej gorącej czekoladzie. Oto ona :)
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Aromatyczna surówka z białej rzepy i mango – prosty i szybki przepis
Odsłon: 117
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 565
Przystawka dla tych, którzy lubią ser pleśniowy. Doskonale połączenie, które...
Odsłon: 97
Składniki
Mleko podgrzać w rondelku, kiedy będzie ciepłe, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Kakao rozpuścić w gorącej wodzie, dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Do mleka dodać wodę wymieszaną z kakao i mąką. Cały czas mieszać. Odlać do szklanki trochę czekolady i wymieszać ze śmietaną. Po czym wlać śmietanę do czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, zagotować, za pomocą trzepaczki lekko spienić czekoladę. Posłodzić według uznania. Na koniec dodać likier, ponownie zamieszać. Przelać do kubeczków. Zamiast likieru można użyć chilli. Czekoladę można udekorować bitą śmietaną, kakao lub startą czekoladą.