Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marzyłam o prawdziwej domowej gęstej gorącej czekoladzie. Oto ona :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25736
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25736
Składniki
Mleko podgrzać w rondelku, kiedy będzie ciepłe, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Kakao rozpuścić w gorącej wodzie, dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać. Do mleka dodać wodę wymieszaną z kakao i mąką. Cały czas mieszać. Odlać do szklanki trochę czekolady i wymieszać ze śmietaną. Po czym wlać śmietanę do czekolady. Wszystko wymieszać trzepaczką, zagotować, za pomocą trzepaczki lekko spienić czekoladę. Posłodzić według uznania. Na koniec dodać likier, ponownie zamieszać. Przelać do kubeczków. Zamiast likieru można użyć chilli. Czekoladę można udekorować bitą śmietaną, kakao lub startą czekoladą.