Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gorąca czekolada z dodatkiem puree z dyni. Ten prosty przepis to hit tej jesieni! Bez dodatku białego cukru i innych szkodliwych składników!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 419
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 419
Składniki
Kawałek wydrążonej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczoną dynię obieramy ze skóry i blendujemy na puree.
W gorącym mleku rozpuszczamy czekoladę. Następnie dodajemy kakao, imbir, cynamon i puree z dyni. Blendujemy. Napój podajemy od razu po przygotowaniu. Na zdrowie.