Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna gorąca czekolada z dodatkiem puree z dyni. Ten prosty przepis to hit tej jesieni! Bez dodatku białego cukru i innych szkodliwych składników!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1289
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 117
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Kawałek wydrążonej dyni układamy skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Upieczoną dynię obieramy ze skóry i blendujemy na puree.
W gorącym mleku rozpuszczamy czekoladę. Następnie dodajemy kakao, imbir, cynamon i puree z dyni. Blendujemy. Napój podajemy od razu po przygotowaniu. Na zdrowie.