Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienno-zimowe wieczory polecam aromatyczne grzane wino. Z plastrami pomarańczy, goździkami, cynamonem - fantastycznie rozgrzewa.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Pomarańczę obrać, pokroić w plastry. Wino przelać do garnka. Dodać plastry pomarańczy ( 2 można zostawić do dekoracji), goździki, cynamon i miód. Podgrzewać kilka minut aż wino zrobi się gorące, ale nie gotować. Przelać do filiżanek, podawać od razu :)