Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienno-zimowe wieczory polecam aromatyczne grzane wino. Z plastrami pomarańczy, goździkami, cynamonem - fantastycznie rozgrzewa.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7993
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 272
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 681
Składniki
Pomarańczę obrać, pokroić w plastry. Wino przelać do garnka. Dodać plastry pomarańczy ( 2 można zostawić do dekoracji), goździki, cynamon i miód. Podgrzewać kilka minut aż wino zrobi się gorące, ale nie gotować. Przelać do filiżanek, podawać od razu :)