Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jesienno-zimowe wieczory polecam aromatyczne grzane wino. Z plastrami pomarańczy, goździkami, cynamonem - fantastycznie rozgrzewa.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Pomarańczę obrać, pokroić w plastry. Wino przelać do garnka. Dodać plastry pomarańczy ( 2 można zostawić do dekoracji), goździki, cynamon i miód. Podgrzewać kilka minut aż wino zrobi się gorące, ale nie gotować. Przelać do filiżanek, podawać od razu :)