Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbata po indyjsku czyli Masala chai to przygotowana na sposób indyjski czarna herbata z mlekiem doprawiona przyprawami i posłodzona. Polecam do jej przygotowania wykorzystać odmianę herbaty indyjskiej – Assam. Herbaty Assam są bardzo wyraźne w smaku, mocne, nawet gorzkie. Dzięki gęstej konsystencji i intensywnemu korzennemu smakowi herbata po indyjsku działa rozgrzewająco. Zawartość przypraw oraz mocnej herbaty dodaje także energii i poprawia nastrój. Warto rozpocząć dzień od kubka takiej herbaty.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1109
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1541
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1109
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113483
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1541
Składniki
Do garnka wlać mleko i wodę. Dodać herbatę, przyprawy oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Następnie przecedzić i rozlać do szklanek lub filiżanek i podać.