Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbata po indyjsku czyli Masala chai to przygotowana na sposób indyjski czarna herbata z mlekiem doprawiona przyprawami i posłodzona. Polecam do jej przygotowania wykorzystać odmianę herbaty indyjskiej – Assam. Herbaty Assam są bardzo wyraźne w smaku, mocne, nawet gorzkie. Dzięki gęstej konsystencji i intensywnemu korzennemu smakowi herbata po indyjsku działa rozgrzewająco. Zawartość przypraw oraz mocnej herbaty dodaje także energii i poprawia nastrój. Warto rozpocząć dzień od kubka takiej herbaty.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 713
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 713
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12500
Składniki
Do garnka wlać mleko i wodę. Dodać herbatę, przyprawy oraz cukier. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Następnie przecedzić i rozlać do szklanek lub filiżanek i podać.