Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa... Moja babcia zawsze robiła mi takie w niedzielny poranek
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Kakao z cukrem waniliowym mieszamy z odrobinką mleka na jednolitą czekoladową masę. Resztę mleka gotujemy.
Kiedy mleko się gotuje ubijamy pianę z białka, ze szczyptą soli i usztywniamy cukrem.
Masę czekoladową zalewamy gorącym mlekiem, dobrze mieszamy i na wierzch nakładamy dużą porcję piany. Może brzmi dziwnie, ale piana w połączeniu z kakaem jest przepyszna :) Do tego drożdżówka... Mniam! Marzec 2010r.