Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa... Moja babcia zawsze robiła mi takie w niedzielny poranek
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1013
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 1013
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 232
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2183
Składniki
Kakao z cukrem waniliowym mieszamy z odrobinką mleka na jednolitą czekoladową masę. Resztę mleka gotujemy.
Kiedy mleko się gotuje ubijamy pianę z białka, ze szczyptą soli i usztywniamy cukrem.
Masę czekoladową zalewamy gorącym mlekiem, dobrze mieszamy i na wierzch nakładamy dużą porcję piany. Może brzmi dziwnie, ale piana w połączeniu z kakaem jest przepyszna :) Do tego drożdżówka... Mniam! Marzec 2010r.