Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa z czekoladą, masłem orzechowym i bitą śmietaną - smakuje równie dobrze jak wygląda. Z łatwością zrobicie ją w domu.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 230
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 799
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25025
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 230
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 799
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25025
Składniki
Czekoladę, masło orzechowe i 1 łyżkę mleka podgrzewamy w kąpieli wodnej, lub ewentualnie w mikrofalówce. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do szklanki. Pozostałe mleko podgrzewamy i spieniamy. Można do tego użyć spieniacza, lub spienić potrząsając w zakręconym słoiku. Mleko wlewamy na sos. Teraz wlewamy espresso. Najlepiej wlewać powoli, po łyżeczce, dzięki temu uzyskamy kawę warstwową. Na górze układamy bitą śmietanę i siekane orzechy.