Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa mrożona w upalne dni zastępuje zwykłą kawę. Warto szukać nowych pomysłów i eksperymentować z nowymi opcjami. A to wynik jednego z eksperymentów – wyśmienita kawa kokosowa z mlekiem kokosowym.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 200
Składniki
Kawę słodzimy do smaku. Wystudzoną kawę wlewamy do blendera z funkcją kruszenia lodu (lub do shakera czy słoika, który szczelnie zamkniemy i będziemy energicznie potrząsać aż do uzyskania piany). Wrzucamy lód, dodajemy mleko kokosowe i mieszamy. Przelewam do szklanki, dodajemy ulubione lody (możemy je pominąć) i dekorujemy wiórkami kokosowymi.