Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa z brendy, pianką i koglem-moglem.

Kawa z brendy, pianką i koglem-moglem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 103 Ocena: 1102

Dodano:

Odsłon: 430

Taka kawusia jest idealna na jesienne , ponure popołudnia. A dodatek szarlotki wzmacnia efekt.

Składniki

  • Mocna, zaparzona w ekspresie kawa. Nie może być taka z gruntem ani rozpuszczalna.
  • Koniaczek lub brendy w ilości 25ml na filiżankę.
  • 1 jajko, trzcinowy ( może być też biały ) cukier, szczypta soli i kilka kropel soku z cytryny.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa z brendy, pianką i koglem-moglem.

Przygotowanie

  1. Nastawić kawę w ekspresie.

  2. Oddzielić białko i ubić z solą i sokiem z cytryny. Dodać cukier w dowolnej ilości . Ubić. I odstawić do lodówki.

  3. Ubić żółtko z cukrem.

  4. Do filiżanki nalać kawę, dodać koniaczek. A potem ostrożnie przełożyć piankę i kogel-mogel. Nie mieszać.

  5. Do kawusi idealnie pasuje jesienna szarlotka.

  6. Taka kawusia wypita w towarzystwie męża, dzieci lub przyjaciółki idealnie poprawia jesienny ponury nastrój.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń