Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na koktajl, który jest nie tylko zdrowy, ale też dodaje energii w ciągu dnia. My pijemy go rano na śniadanie, ale równie dobrze możecie go przygotować na podwieczorek dla siebie i dzieci.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
Awokado i banana obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem blendujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub szklanego słoiczka i dekorujemy wędzoną śliwką. Uwaga 1: Koktajl jest bardzo gęsty, więc opcjonalnie możemy do niego dodać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Uwaga 2: Z podanych składników uzyskamy 1 dużą porcje koktajlu (około 300 ml). Uwaga 3: Siemię lniane gotuję dzień wcześniej. Dwie lub trzy łyżki ziarenek siemienia lnianego zalewam szklanką wody i gotuję około 1/2 godziny od momentu zagotowania. Odstawiam do przestudzenia. Po ugotowaniu ziarenek siemienia nie oddzielam od wywaru, który jest galaretkowaty (kleikowaty). Do koktajlu dodaję ziarna razem z kleikiem. Smacznego.