Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na koktajl, który jest nie tylko zdrowy, ale też dodaje energii w ciągu dnia. My pijemy go rano na śniadanie, ale równie dobrze możecie go przygotować na podwieczorek dla siebie i dzieci.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 426
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 215
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 82
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 426
Składniki
Awokado i banana obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem blendujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub szklanego słoiczka i dekorujemy wędzoną śliwką. Uwaga 1: Koktajl jest bardzo gęsty, więc opcjonalnie możemy do niego dodać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Uwaga 2: Z podanych składników uzyskamy 1 dużą porcje koktajlu (około 300 ml). Uwaga 3: Siemię lniane gotuję dzień wcześniej. Dwie lub trzy łyżki ziarenek siemienia lnianego zalewam szklanką wody i gotuję około 1/2 godziny od momentu zagotowania. Odstawiam do przestudzenia. Po ugotowaniu ziarenek siemienia nie oddzielam od wywaru, który jest galaretkowaty (kleikowaty). Do koktajlu dodaję ziarna razem z kleikiem. Smacznego.