Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na koktajl, który jest nie tylko zdrowy, ale też dodaje energii w ciągu dnia. My pijemy go rano na śniadanie, ale równie dobrze możecie go przygotować na podwieczorek dla siebie i dzieci.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Awokado i banana obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem blendujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub szklanego słoiczka i dekorujemy wędzoną śliwką. Uwaga 1: Koktajl jest bardzo gęsty, więc opcjonalnie możemy do niego dodać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Uwaga 2: Z podanych składników uzyskamy 1 dużą porcje koktajlu (około 300 ml). Uwaga 3: Siemię lniane gotuję dzień wcześniej. Dwie lub trzy łyżki ziarenek siemienia lnianego zalewam szklanką wody i gotuję około 1/2 godziny od momentu zagotowania. Odstawiam do przestudzenia. Po ugotowaniu ziarenek siemienia nie oddzielam od wywaru, który jest galaretkowaty (kleikowaty). Do koktajlu dodaję ziarna razem z kleikiem. Smacznego.