Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na koktajl, który jest nie tylko zdrowy, ale też dodaje energii w ciągu dnia. My pijemy go rano na śniadanie, ale równie dobrze możecie go przygotować na podwieczorek dla siebie i dzieci.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10589
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11593
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 604
Składniki
Awokado i banana obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem blendujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek lub szklanego słoiczka i dekorujemy wędzoną śliwką. Uwaga 1: Koktajl jest bardzo gęsty, więc opcjonalnie możemy do niego dodać 1/2 szklanki zimnej, przegotowanej wody. Uwaga 2: Z podanych składników uzyskamy 1 dużą porcje koktajlu (około 300 ml). Uwaga 3: Siemię lniane gotuję dzień wcześniej. Dwie lub trzy łyżki ziarenek siemienia lnianego zalewam szklanką wody i gotuję około 1/2 godziny od momentu zagotowania. Odstawiam do przestudzenia. Po ugotowaniu ziarenek siemienia nie oddzielam od wywaru, który jest galaretkowaty (kleikowaty). Do koktajlu dodaję ziarna razem z kleikiem. Smacznego.