Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po 40. roku życia metabolizm może nieco zwolnić, przez co utrzymanie prawidłowej sylwetki może zacząć sprawiać nam sporo problemów. Jednak nie można się poddawać i należy pamiętać, że to właśnie w tym wieku prawidłowa dieta ma kluczowe znaczenie. Z tego powodu warto zadbać, aby w naszym codziennym jadłospisie nie zabrakło produktów przyspieszających metabolizm i ułatwiających zrzucenie zbędnych kilogramów. Nasz koktajl na płaski brzuch po 40. jest nimi wypełniony po brzegi, dlatego warto pić go regularnie i na stałe wprowadzić do swojego jadłospisu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13650
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7882
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13650
Składniki
Imbir obierz ze skórki przy pomocy łyżeczki lub obieraczki. Aby ułatwić miksowanie, możesz zetrzeć go na tarce o małych oczkach.
Wszystkie składniki przełóż do blendera kielichowego. Pozostaw kilka listków bazylii do dekoracji.
Jeśli chcesz, aby koktajl na płaski brzuch po 40. był bardziej orzeźwiający, dodaj do niego także kilka kostek lodu.
Zmiksuj całość na wysokich obrotach przez kilkadziesiąt sekund, tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły, a koktajl uzyskał jednolitą i głądką konsystencję.
Tak przygotowany koktajl pij natychmiast. Możesz też przechowywać go przez krótki czas w lodówce.