Do góry

Napoje Przepis na:

Kombucha według Ewy Wachowicz

Kombucha według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 264 Ocena: 1490

Dodano:

Odsłon: 3795

Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający trawienie. Przepis pochodzi z 409. odcinka programu "Ewa Gotuje"

Składniki

  • 1 grzybek kombucha
  • 5-6 łyżek sypkiej herbaty zaparzonej w 1 l wody filtrowanej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 ½ l wody filtrowanej, źródlanej lub mineralnej
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kombucha według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Herbatę zaparzyć. Posłodzić i wystudzić. Dolać wodę (tak, by otrzymać ok. 3 ½ l napoju). Włożyć kombuchę. Przykryć wyjałowioną ściereczką, spiąć gumką i odstawić na 7-14 dni. Po tym czasie przelać do butelek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń