Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój w upalne dni
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 42
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 337
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 42
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 337
Składniki
Jabłka umyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić na ćwiartki. Zalać wodą i zasypać cukrem. Zagotować jeśli będzie za mało słodkie można dodać jeszcze cukru. Wyłączyć gaz i do gorącego kompotu dodać gałązki świeżej mięty i tak pozostawić do wystudzenia. Najlepiej smakuje mocno schłodzony lub podany z kostkami lodu :)