Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój w upalne dni
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 980
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7182
Składniki
Jabłka umyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić na ćwiartki. Zalać wodą i zasypać cukrem. Zagotować jeśli będzie za mało słodkie można dodać jeszcze cukru. Wyłączyć gaz i do gorącego kompotu dodać gałązki świeżej mięty i tak pozostawić do wystudzenia. Najlepiej smakuje mocno schłodzony lub podany z kostkami lodu :)