Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot jabłkowo - miętowy

Kompot jabłkowo - miętowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5188

Dodano:

Odsłon: 3071

Orzeźwiający napój w upalne dni

Składniki

  • 2 l. wody
  • około 1 kg. jabłek
  • 4 - 5 łyżek cukru ( można dodać więcej )
  • 5 gałązek świeżej mięty
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, usunąć gniazdka nasienne i pokroić na ćwiartki.
    Zalać wodą i zasypać cukrem. Zagotować jeśli będzie za mało słodkie można dodać jeszcze cukru.
    Wyłączyć gaz i do gorącego kompotu dodać gałązki świeżej mięty i tak pozostawić do wystudzenia.

    Najlepiej smakuje mocno schłodzony lub podany z kostkami lodu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 27 lipca 2014 Fajny pomysł :) U mnie wszyscy kochają Tymbark jabłkowo-miętowy, teraz pokochają Twój kompocik ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń