Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można pić ciepły albo schłodzony.
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 962
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 260
Sos żurawinowy to prawdziwy hit, który ożywi każde danie. Jego intensywny, sł...
Odsłon: 962
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 260
Składniki
Suszone owoce opłukać i zalać wodą (2 - 3 litry). Gotować ok 20 min z dodatkiem goździków i anyżu. Dodać wiśnie i gotować jeszcze 20 min na wolnym ogniu. Przecedzić, wlać wino i podgrzać, nie gotować. Jeśli jest taka potrzeba dosłodzić. Podawać ciepły napój. Schłodzony też jest pycha. Smacznego.