Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można pić ciepły albo schłodzony.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Suszone owoce opłukać i zalać wodą (2 - 3 litry). Gotować ok 20 min z dodatkiem goździków i anyżu. Dodać wiśnie i gotować jeszcze 20 min na wolnym ogniu. Przecedzić, wlać wino i podgrzać, nie gotować. Jeśli jest taka potrzeba dosłodzić. Podawać ciepły napój. Schłodzony też jest pycha. Smacznego.