Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot rabarbarowo- truskawkowy

Kompot rabarbarowo- truskawkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 730 Ocena: 48626

Dodano:

Odsłon: 627

Orzeźwiające połączenie.

Składniki

  • rabarbar 30 dkg
  • truskawki 30 dkg
  • cukier 6 łyżek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar umyć, obrać, pokroić na kawałki. Truskawki pozbawić szypułek. Owoce wrzucić do garnka, zalać 2 litrami wody. Gdy kompot się zagotuje, dodać cukier. Całość gotować 10- 15 minut.
    Przed podaniem schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 12 czerwca 2014 Mniam - cudna klasyka - "kompotowe smaki dzieciństwa" :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 12 czerwca 2014 Ach ten kolorek i boski smak! Pycha na upały. Pozdrawiam ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń