Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie śliwek szybki napój nie dość że zdrowy, to orzeźwiający i smaczny.
Garnek, łyżka, naczynie z miarką
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14571
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19635
Składniki
Śliwki myjemy i usuwamy ogonki, gdzie są.
Zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu, aby śliwki powoli puszczały sok. Słodzimy. Doprowadzamy do gotowania, po czym dalej gotujemy około 5 minut. Pijemy wystudzony lub jeszcze ciepły, jak kto woli.