Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie śliwek szybki napój nie dość że zdrowy, to orzeźwiający i smaczny.
Garnek, łyżka, naczynie z miarką
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2621
Składniki
Śliwki myjemy i usuwamy ogonki, gdzie są.
Zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu, aby śliwki powoli puszczały sok. Słodzimy. Doprowadzamy do gotowania, po czym dalej gotujemy około 5 minut. Pijemy wystudzony lub jeszcze ciepły, jak kto woli.