Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie śliwek szybki napój nie dość że zdrowy, to orzeźwiający i smaczny.
Garnek, łyżka, naczynie z miarką
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423346
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10363
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4189
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423346
Składniki
Śliwki myjemy i usuwamy ogonki, gdzie są.
Zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu, aby śliwki powoli puszczały sok. Słodzimy. Doprowadzamy do gotowania, po czym dalej gotujemy około 5 minut. Pijemy wystudzony lub jeszcze ciepły, jak kto woli.