Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie śliwek szybki napój nie dość że zdrowy, to orzeźwiający i smaczny.
Garnek, łyżka, naczynie z miarką
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 84
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 61
Składniki
Śliwki myjemy i usuwamy ogonki, gdzie są.
Zalewamy w garnku zimną wodą i gotujemy na wolnym ogniu, aby śliwki powoli puszczały sok. Słodzimy. Doprowadzamy do gotowania, po czym dalej gotujemy około 5 minut. Pijemy wystudzony lub jeszcze ciepły, jak kto woli.