Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z jabłek i śliwek

Kompot z jabłek i śliwek

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 166

Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)

Składniki

  • Jabłka , śliwki, lub każdy inny owoc , woda
  • Cukier do smaku nie za dużo
  • Nie podaję ilości produktów. To zależy od pojemności użytego garnka i czy chcemy uzyskać kompot bardziej lub mniej intensywny w
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce myjemy. Jabłka przekroiłam na pół wycięłam gniazda nasienne. Nie obieram. Nastęnie kroję w ósemki. Śliwki wystarczy tylko umyć. Do gotującej wody wrzucam jabłka a potem śliwki. Kiedy wszystko zagotuje się wyłączam gaz dodaję cukier do smaku delikatnie mieszam. Zostawiłam na trochę aby przestygło.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń