Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3062
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1136
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1670
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3062
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1136
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1916
Składniki
Owoce myjemy. Jabłka przekroiłam na pół wycięłam gniazda nasienne. Nie obieram. Nastęnie kroję w ósemki. Śliwki wystarczy tylko umyć. Do gotującej wody wrzucam jabłka a potem śliwki. Kiedy wszystko zagotuje się wyłączam gaz dodaję cukier do smaku delikatnie mieszam. Zostawiłam na trochę aby przestygło.
Smacznego.