Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Owoce myjemy. Jabłka przekroiłam na pół wycięłam gniazda nasienne. Nie obieram. Nastęnie kroję w ósemki. Śliwki wystarczy tylko umyć. Do gotującej wody wrzucam jabłka a potem śliwki. Kiedy wszystko zagotuje się wyłączam gaz dodaję cukier do smaku delikatnie mieszam. Zostawiłam na trochę aby przestygło.
Smacznego.