Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot nie jest dziś popularny, ale ja bardzo lubię. Dziś polecam kompocik jabłkowo-śliwkowy z ekologicznych owoców ze starego sadu. Użyłam lekko kwaskawych jabłek i małych okrągłych śliweczek, z których nie odchodzi pestka.Są za to bardzo aromatyczne i nadają piękny kolor. Moja propozycja na letnie upalne dni:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 679
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 679
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1006
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2017
Składniki
Owoce myjemy. Jabłka przekroiłam na pół wycięłam gniazda nasienne. Nie obieram. Nastęnie kroję w ósemki. Śliwki wystarczy tylko umyć. Do gotującej wody wrzucam jabłka a potem śliwki. Kiedy wszystko zagotuje się wyłączam gaz dodaję cukier do smaku delikatnie mieszam. Zostawiłam na trochę aby przestygło.
Smacznego.