Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1057
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1006
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12910
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1057
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1006
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12910
Składniki
Litrowe słoiki i nakrętki wyparzamy i wycieramy do sucha. Rabarbar umyć, sparzyć, i pokroić w paski o gruposci ok 3,4 cm. Słoiki napełnić rabarbarem do 3/4 wysokości, zasypać 3 łyżkami cukru i zalać wrzątkiem, zakręcić, obrócić do góry dnem. Zostawić na noc. Dla pewności można słoiki jeszcze pasteryzować.