Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z rabarbaru w sloikach

Kompot z rabarbaru w sloikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 380

Dodano:

Odsłon: 137

Kompot

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kompot z rabarbaru w sloikach

Przygotowanie

  1. Litrowe słoiki i nakrętki wyparzamy i wycieramy do sucha.
    Rabarbar umyć, sparzyć, i pokroić w paski o gruposci ok 3,4 cm.
    Słoiki napełnić rabarbarem do 3/4 wysokości, zasypać 3 łyżkami cukru i zalać wrzątkiem, zakręcić, obrócić do góry dnem. Zostawić na noc. Dla pewności można słoiki jeszcze pasteryzować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń