Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak fantastyczny, zapach cudowny.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5600
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5600
Składniki
Jabłko dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki. Wyciąć gniazda nasienne. Pomarańczę i cytrynę dokładnie wyszorować. Pokroić w plastry. Suszone jabłka dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Włożyć do garnka i nalać ok 4 l wody. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokrojone jabłko, pomarańczę w plastrach i plasterki połowy cytryny. Dodać cynamon, goździki, anyżek. Gotować na wolnym ogniu ok 20 -30 minut. Na koniec dodać cukier do smaku. Smacznego.