Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak fantastyczny, zapach cudowny.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 357
Składniki
Jabłko dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki. Wyciąć gniazda nasienne. Pomarańczę i cytrynę dokładnie wyszorować. Pokroić w plastry. Suszone jabłka dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Włożyć do garnka i nalać ok 4 l wody. Doprowadzić do zagotowania. Dodać pokrojone jabłko, pomarańczę w plastrach i plasterki połowy cytryny. Dodać cynamon, goździki, anyżek. Gotować na wolnym ogniu ok 20 -30 minut. Na koniec dodać cukier do smaku. Smacznego.