Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko nie lubiłam kompotu z suszu, zawsze mama gotowała dwa rodzaje kompotu. Gdy wyszłam za mąż moje smaki się zmieniły teraz, bez tego kompotu nie się nie obejdzie, musi znaleźć się na świątecznym stole.
garnek, łyżka, nóż,
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 144
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86383
Pieczona frittata z warzywami: cukinią, batatem i papryką.
Odsłon: 144
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86383
Składniki
Suszone owoce przełożyć na sitko i wypłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą około 1,5-2 litrów. Dodać goździki i wstawić do gotowania, doprowadzając do wrzenia, dodajemy laskę cynamonu i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, aż owoce zmiękną. Pomarańczę i cytrynę dokładnie myjemy i kroimy w plastry , dodajemy do kompotu. Kompot dosładzamy do smaku miodem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Kompot gotowy do podania.