Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko nie lubiłam kompotu z suszu, zawsze mama gotowała dwa rodzaje kompotu. Gdy wyszłam za mąż moje smaki się zmieniły teraz, bez tego kompotu nie się nie obejdzie, musi znaleźć się na świątecznym stole.
garnek, łyżka, nóż,
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10140
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1877
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3985
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10140
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2759
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1877
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3985
Składniki
Suszone owoce przełożyć na sitko i wypłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą około 1,5-2 litrów. Dodać goździki i wstawić do gotowania, doprowadzając do wrzenia, dodajemy laskę cynamonu i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, aż owoce zmiękną. Pomarańczę i cytrynę dokładnie myjemy i kroimy w plastry , dodajemy do kompotu. Kompot dosładzamy do smaku miodem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Kompot gotowy do podania.