Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko nie lubiłam kompotu z suszu, zawsze mama gotowała dwa rodzaje kompotu. Gdy wyszłam za mąż moje smaki się zmieniły teraz, bez tego kompotu nie się nie obejdzie, musi znaleźć się na świątecznym stole.
garnek, łyżka, nóż,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1526
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4076
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2536
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1526
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11185
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4076
Składniki
Suszone owoce przełożyć na sitko i wypłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą około 1,5-2 litrów. Dodać goździki i wstawić do gotowania, doprowadzając do wrzenia, dodajemy laskę cynamonu i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, aż owoce zmiękną. Pomarańczę i cytrynę dokładnie myjemy i kroimy w plastry , dodajemy do kompotu. Kompot dosładzamy do smaku miodem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Kompot gotowy do podania.