Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dziecko nie lubiłam kompotu z suszu, zawsze mama gotowała dwa rodzaje kompotu. Gdy wyszłam za mąż moje smaki się zmieniły teraz, bez tego kompotu nie się nie obejdzie, musi znaleźć się na świątecznym stole.
garnek, łyżka, nóż,
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 833
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 833
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1031
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2070
Składniki
Suszone owoce przełożyć na sitko i wypłukać. Włożyć do garnka i zalać wodą około 1,5-2 litrów. Dodać goździki i wstawić do gotowania, doprowadzając do wrzenia, dodajemy laskę cynamonu i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut, aż owoce zmiękną. Pomarańczę i cytrynę dokładnie myjemy i kroimy w plastry , dodajemy do kompotu. Kompot dosładzamy do smaku miodem, schładzamy w lodówce. Smacznego
Kompot gotowy do podania.