Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada rabarbarowa

Lemoniada rabarbarowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3834

Dodano:

Odsłon: 1070

Domowa lemoniada to super alternatywa dla słodkich soków i gazowanych wód, które są dostępne w sklepach. Na zakończenie majówki u nas dzisiaj z rabarbarem.

Składniki

  • 170 g cukru,
  • skórka otarta z jednej cytryny,
  • 350 g rabarbaru obranego i bardzo drobno pokrojonego,
  • 2 gałązki mięty,
  • 120 ml soku z cytryny,
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Lemoniada rabarbarowa

Przygotowanie

  1. Rabarbar pokrojony wrzucamy do rondla i zalewamy ok 180 ml wody. Zagotowujemy. Następnie gotujemy ok. 10 minut. Do gorącego rabarbaru dodajemy miętę. Studzimy.Przecedzamy. Następnie dodajemy sok z cytryny. Łączymy z 1 1/2 l wody. Podajemy z lodem i z plastrami cytryny...Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń