Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Jak na dworze jest bardzo gorąco można wrzucić do lemoniady kilka kostek lodu i plasterków cytryny.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 339
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4430
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1871
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31517
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 339
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4430
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1871
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3652
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31517
Składniki
Do garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, posypujemy kurkumą i cukrem trzcinowym. Wszystko podsmażamy na wolnym ogniu, często mieszając (by rabarbar się nie przypalił). Smażymy do momentu aż rabarbar puści sok a cukier się roztopi. Całość zalewamy wodą i dodajemy truskawki. Gotujemy ok. 10 minut. Pozostawiamy do schłodzenia. Przelewamy do szklanek, dekorujemy truskawką, miętą. Możemy dodać kostki lodu i plasterki cytryny.