Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Jak na dworze jest bardzo gorąco można wrzucić do lemoniady kilka kostek lodu i plasterków cytryny.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 89
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 43
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1428
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 89
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 43
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1428
Składniki
Do garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, posypujemy kurkumą i cukrem trzcinowym. Wszystko podsmażamy na wolnym ogniu, często mieszając (by rabarbar się nie przypalił). Smażymy do momentu aż rabarbar puści sok a cukier się roztopi. Całość zalewamy wodą i dodajemy truskawki. Gotujemy ok. 10 minut. Pozostawiamy do schłodzenia. Przelewamy do szklanek, dekorujemy truskawką, miętą. Możemy dodać kostki lodu i plasterki cytryny.