Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada z rabarbaru i truskawek

Lemoniada z rabarbaru i truskawek

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2683

Dodano:

Odsłon: 302

Orzeźwiający napój idealny na ciepłe dni. Jak na dworze jest bardzo gorąco można wrzucić do lemoniady kilka kostek lodu i plasterków cytryny.

Składniki

  • Rabarbar - 2 szkl. (pokrojonego na kawałki)
  • Truskawki - 2 szkl. (pokrojonych na kawałki)
  • Kurkuma - szczypta
  • Cynamon - szczypta
  • Cukier trzcinowy - 7 łyżek
  • Woda - 3 litry
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lemoniada z rabarbaru i truskawek

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy pokrojony rabarbar, posypujemy kurkumą i cukrem trzcinowym. Wszystko podsmażamy na wolnym ogniu, często mieszając (by rabarbar się nie przypalił). Smażymy do momentu aż rabarbar puści sok a cukier się roztopi. Całość zalewamy wodą i dodajemy truskawki. Gotujemy ok. 10 minut. Pozostawiamy do schłodzenia. Przelewamy do szklanek, dekorujemy truskawką, miętą. Możemy dodać kostki lodu i plasterki cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń