Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom kawy. Świetnie smakuje solo lub z dodatkiem odrobiny mleka.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 141
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Zaparzamy kawę, przelewamy ja do garnka i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, kiedy całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.
Przestudzoną kawę łączymy ze spirytusem i przelewamy do butelki. Gotowy likier przechowujemy w lodówce lub w temperaturze pokojowej.