Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom kawy. Świetnie smakuje solo lub z dodatkiem odrobiny mleka.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416280
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2832
Składniki
Zaparzamy kawę, przelewamy ja do garnka i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, kiedy całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.
Przestudzoną kawę łączymy ze spirytusem i przelewamy do butelki. Gotowy likier przechowujemy w lodówce lub w temperaturze pokojowej.