Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom kawy. Świetnie smakuje solo lub z dodatkiem odrobiny mleka.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1715
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1505
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1715
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 65
Składniki
Zaparzamy kawę, przelewamy ja do garnka i gotujemy na małym ogniu. Dodajemy cukier i mieszamy do momentu, kiedy całkowicie się rozpuści. Odstawiamy do wystygnięcia.
Przestudzoną kawę łączymy ze spirytusem i przelewamy do butelki. Gotowy likier przechowujemy w lodówce lub w temperaturze pokojowej.