Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, aromatyczny likier piernikowy
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 380
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15230
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3131
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 380
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15230
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3131
Składniki
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy. Gotowy likier przelewamy do butelek. Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia. *moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu Miłej degustacji!