Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, aromatyczny likier piernikowy
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 754
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 102
Składniki
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy. Gotowy likier przelewamy do butelek. Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia. *moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu Miłej degustacji!