Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, aromatyczny likier piernikowy
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 289
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 83
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 757
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 476
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 289
Składniki
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy. Gotowy likier przelewamy do butelek. Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia. *moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu Miłej degustacji!