Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 935
Dodano: 13.01.2021
Odsłon: 2038
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników.
Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia.
Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy.
Gotowy likier przelewamy do butelek.
Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia.
*moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu
Miłej degustacji!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)