Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, aromatyczny likier piernikowy
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19919
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19919
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1696
Składniki
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy. Gotowy likier przelewamy do butelek. Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia. *moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu Miłej degustacji!