Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, aromatyczny likier piernikowy
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 624
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1551
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 624
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 437
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1551
Składniki
Czekoladę łamiemy w kosteczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy śmietankę kremówkę, podgrzewamy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy nutellę, cukier puder i przyprawę do piernika. Podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia składników. Miseczkę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy dodajemy wódkę i spirytus, mieszamy. Gotowy likier przelewamy do butelek. Tak przygotowany likier jest od razu gotowy do spożycia. *moc likieru regulujcie wg swoich upodobań ilością dodanego alkoholu Miłej degustacji!