Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z czerwonej porzeczki jest na prawdę smaczny i aromatyczny, a bardzo prosty w przygotowaniu. Kto lubi się"bawić" w produkcję domowych nalewek i likierów to myślę, że powinien spróbować też likieru z czerwonej porzeczki. Na pewno mu posmakuje.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33798
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7958
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 66
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33798
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 7958
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 66
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 229
Składniki
Porzeczki płukamy i pozostawiamy do ocieknięcia na sicie. Następnie obieramy z ogonków i przekładamy do dużego słoja. Lekko je zgniatamy ( np drewnianą łyżką ) i zasypujemy cukrem.
Wstrząsamy, zakrywamy ściereczką lub gazą i pozostawiamy je na parapecie przez kilka dni, aby puściły sok.
Codziennie wstrząsamy, aby cukier łatwiej się rozpuścił. Po kilku dniach zalewamy wódką i zakręcamy słój. Odstawiamy na dwa miesiące. Po tym czasie odciskamy sok z owoców i filtrujemy nalewkę. Rozlewamy do butelek. Do degustacji po przynajmniej 6 miesiącach