Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z czerwonej porzeczki jest na prawdę smaczny i aromatyczny, a bardzo prosty w przygotowaniu. Kto lubi się"bawić" w produkcję domowych nalewek i likierów to myślę, że powinien spróbować też likieru z czerwonej porzeczki. Na pewno mu posmakuje.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12262
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 615
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12262
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13505
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2754
Składniki
Porzeczki płukamy i pozostawiamy do ocieknięcia na sicie. Następnie obieramy z ogonków i przekładamy do dużego słoja. Lekko je zgniatamy ( np drewnianą łyżką ) i zasypujemy cukrem.
Wstrząsamy, zakrywamy ściereczką lub gazą i pozostawiamy je na parapecie przez kilka dni, aby puściły sok.
Codziennie wstrząsamy, aby cukier łatwiej się rozpuścił. Po kilku dniach zalewamy wódką i zakręcamy słój. Odstawiamy na dwa miesiące. Po tym czasie odciskamy sok z owoców i filtrujemy nalewkę. Rozlewamy do butelek. Do degustacji po przynajmniej 6 miesiącach