Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój chłodzący o kwaskowatym smaku, robiony z wody, miodu, soku cytrynowego no i oczywiście majeranku. Moja wersja przepisu Lary Gessler. Majeranek jest skuteczny w zaburzeniach układu trawiennego. Działa rozkurczowo. Pijmy lemoniadę na śniadanie i kolację.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
W wodzie rozpuszczamy miód i konfiturę, studzimy. Z połowy majeranku odrywamy listki od łodyżek i rozgniatamy w moździerzu Do moździerza wlewamy część przestudzonej wody , mieszamy i przelewamy do reszty wody. Do szklanek wkładamy 2-3 całe gałązki majeranku, kawałki cytryny, kostki lodu i zalewamy wodą. Porządnie mieszamy.