Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napój chłodzący o kwaskowatym smaku, robiony z wody, miodu, soku cytrynowego no i oczywiście majeranku. Moja wersja przepisu Lary Gessler. Majeranek jest skuteczny w zaburzeniach układu trawiennego. Działa rozkurczowo. Pijmy lemoniadę na śniadanie i kolację.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2428
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7484
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2428
Składniki
W wodzie rozpuszczamy miód i konfiturę, studzimy. Z połowy majeranku odrywamy listki od łodyżek i rozgniatamy w moździerzu Do moździerza wlewamy część przestudzonej wody , mieszamy i przelewamy do reszty wody. Do szklanek wkładamy 2-3 całe gałązki majeranku, kawałki cytryny, kostki lodu i zalewamy wodą. Porządnie mieszamy.