Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie miętę, na pewno posmakuje Wam taka naleweczka. Zniewalający zapach, a smak nieziemski... mniam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3765
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 117
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3765
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 117
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Liście mięty opłukać, osuszyć, włożyć do słoja. Gdy syrop z cukru i wody jest całkowicie zimny, należy nim zalać liście mięty, następnie całość uzupełnić alkoholem. Ważne, aby najpierw wlać syrop, dopiero później alkohol, nie odwrotnie, gdyż liście mięty zalane samym alkoholem ściemnieją. Słoik zakręcić, odstawić na 72 godziny. Po tym czasie zlać gotową nalewkę. Można degustować od razu :)