Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie miętę, na pewno posmakuje Wam taka naleweczka. Zniewalający zapach, a smak nieziemski... mniam.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1140
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1166
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13204
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Liście mięty opłukać, osuszyć, włożyć do słoja. Gdy syrop z cukru i wody jest całkowicie zimny, należy nim zalać liście mięty, następnie całość uzupełnić alkoholem. Ważne, aby najpierw wlać syrop, dopiero później alkohol, nie odwrotnie, gdyż liście mięty zalane samym alkoholem ściemnieją. Słoik zakręcić, odstawić na 72 godziny. Po tym czasie zlać gotową nalewkę. Można degustować od razu :)