Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie miętę, na pewno posmakuje Wam taka naleweczka. Zniewalający zapach, a smak nieziemski... mniam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419404
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5045
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419404
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Liście mięty opłukać, osuszyć, włożyć do słoja. Gdy syrop z cukru i wody jest całkowicie zimny, należy nim zalać liście mięty, następnie całość uzupełnić alkoholem. Ważne, aby najpierw wlać syrop, dopiero później alkohol, nie odwrotnie, gdyż liście mięty zalane samym alkoholem ściemnieją. Słoik zakręcić, odstawić na 72 godziny. Po tym czasie zlać gotową nalewkę. Można degustować od razu :)