Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie miętę, na pewno posmakuje Wam taka naleweczka. Zniewalający zapach, a smak nieziemski... mniam.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2732
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1009
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2732
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38731
Składniki
Wodę zagotować z cukrem, pozostawić do wystudzenia. Liście mięty opłukać, osuszyć, włożyć do słoja. Gdy syrop z cukru i wody jest całkowicie zimny, należy nim zalać liście mięty, następnie całość uzupełnić alkoholem. Ważne, aby najpierw wlać syrop, dopiero później alkohol, nie odwrotnie, gdyż liście mięty zalane samym alkoholem ściemnieją. Słoik zakręcić, odstawić na 72 godziny. Po tym czasie zlać gotową nalewkę. Można degustować od razu :)