Do góry

Napoje Przepis na:

Na dobre trawienie -CANARINO

Na dobre trawienie -CANARINO

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 340

Włoski naturalny sposób na niestrawność żołądka po większych imprezach rodzinnych . Napar z cytryny -canarino. Zapraszam na mój kanał na youtube na filmik.

Składniki

  • cytryna 1
  • liść laurowy 1
  • woda 200 ml
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Na dobre trawienie -CANARINO

Przygotowanie

  1. Obieramy cieniutko cytrynę bez tej białej skorki. Do rondelka wlać szklankę wody ,wrzucamy skórkę z cytryny z liściem laurowym przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia. Od momentu zagotowania ,gotujemy przez 10 minut przykryte na średnim ogniu.

  2. Po ugotowaniu pozostawiamy w rondelku na 6 minut a następnie pijemy ciepłe .
    Uwaga -do przygotowania tego naparu należy użyć cytryny bio.
    Właściwości naparu:
    -na niestrawność żołądka po większym jedzeniu,
    -możemy pić 1 godz. przed jedzeniem ,aby pobudzić żołądek do pracy,
    -pijemy również na lepszą pracę jelit przed snem
    -pijemy przy bólach głowy.

    Zapraszam na mój kanał kuchni włoskiej na YouTube i na filmik.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń