Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka aloesowa

Nalewka aloesowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 645

Dodano:

Odsłon: 1179

Aloes jest jakby się wydawało rośliną doniczkową , zawiera sporo witamin . Wtaminę A, C i E, B12 ,B12, cholinę i kwas foliowy .

Składniki

  • * Ok 700 g liści aloesu(do 1 kg zależy jak są mięsiste)
  • * 0.5 litra wina czerwonego wytrawnego
  • * 220 g miodu z pasieki . Najlepiej jak miód jest jeszcze płynny lub pół płynny.
  • * Duże sitko * Drewniana łyżka
  • * Wysoki garnek * Blender
  • * 2 ciemne butelki ok 0.7 l I 0.5 litra
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nalewka aloesowa

Przygotowanie

  1. Liście aloesu myjemy , osuszamy i odcinamy kolce . Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera .Blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
    Następnie na garnek zawieszamy sitko i otrzymany mus dokładnie przecieramy za pomocą drewnianej łyżki.
    Czystego przetartego musi powinni być około 0.5 litra.
    Do tak przetartego otrzymanego musi dodajemy 0.5 litra wina oraz miód. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.Miód musi się rozpuść.
    Tak otrzymaną nalewkę przelewany do ciemnych butelek i odstawiamy na 10 dni w ciemne miejsce.
    Po 10 dniach pijemy kieliszek dziennie.
    Nalewka doskonała na podniesienie odporności, cholesterol i trawienie .

    Zdrowia.
    Małgośka w Kuchni
    https://www.malgoskawkuchni.com

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń