Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aloes jest jakby się wydawało rośliną doniczkową , zawiera sporo witamin . Wtaminę A, C i E, B12 ,B12, cholinę i kwas foliowy .
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13321
Składniki
Liście aloesu myjemy , osuszamy i odcinamy kolce . Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera .Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie na garnek zawieszamy sitko i otrzymany mus dokładnie przecieramy za pomocą drewnianej łyżki. Czystego przetartego musi powinni być około 0.5 litra. Do tak przetartego otrzymanego musi dodajemy 0.5 litra wina oraz miód. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.Miód musi się rozpuść. Tak otrzymaną nalewkę przelewany do ciemnych butelek i odstawiamy na 10 dni w ciemne miejsce. Po 10 dniach pijemy kieliszek dziennie. Nalewka doskonała na podniesienie odporności, cholesterol i trawienie . Zdrowia. Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com