Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aloes jest jakby się wydawało rośliną doniczkową , zawiera sporo witamin . Wtaminę A, C i E, B12 ,B12, cholinę i kwas foliowy .
Liście aloesu myjemy , osuszamy i odcinamy kolce . Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera .Blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Następnie na garnek zawieszamy sitko i otrzymany mus dokładnie przecieramy za pomocą drewnianej łyżki.
Czystego przetartego musi powinni być około 0.5 litra.
Do tak przetartego otrzymanego musi dodajemy 0.5 litra wina oraz miód. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.Miód musi się rozpuść.
Tak otrzymaną nalewkę przelewany do ciemnych butelek i odstawiamy na 10 dni w ciemne miejsce.
Po 10 dniach pijemy kieliszek dziennie.
Nalewka doskonała na podniesienie odporności, cholesterol i trawienie .
Zdrowia.
Małgośka w Kuchni
https://www.malgoskawkuchni.com
Próbowaliście kiedyś zbyt gorącej zupy ? A może skusiła Was kiełbaska prosto...
Odsłon: 1068
Połączenie śliwek i aloesu jest ciekawy, więc jak już będą śliwki to może sob...
Odsłon: 1527
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 62
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 35
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 125
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 212
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 62
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 35
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 125
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Liście aloesu myjemy , osuszamy i odcinamy kolce . Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera .Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie na garnek zawieszamy sitko i otrzymany mus dokładnie przecieramy za pomocą drewnianej łyżki. Czystego przetartego musi powinni być około 0.5 litra. Do tak przetartego otrzymanego musi dodajemy 0.5 litra wina oraz miód. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.Miód musi się rozpuść. Tak otrzymaną nalewkę przelewany do ciemnych butelek i odstawiamy na 10 dni w ciemne miejsce. Po 10 dniach pijemy kieliszek dziennie. Nalewka doskonała na podniesienie odporności, cholesterol i trawienie . Zdrowia. Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com
Przepisy Napoje
Napoje
Herbata marokańska
Napoje
KOKTAJL SZPINAKOWO - KOPERKOWY
Napoje
Nalewka ziołowa
Napoje
Kompot z renklod na zimę
Herbata marokańska
Herbata marokańska jest napojem szczególnym. Przygotowana na bazie chińskiej...
Odsłon: 27
KOKTAJL SZPINAKOWO - KOPERKOWY
Gruszka, która jest jednym ze składników, jest źródłem witaminy C, K oraz mie...
Odsłon: 152