Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aloes jest jakby się wydawało rośliną doniczkową , zawiera sporo witamin . Wtaminę A, C i E, B12 ,B12, cholinę i kwas foliowy .
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 265
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1776
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 265
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 275
Składniki
Liście aloesu myjemy , osuszamy i odcinamy kolce . Następnie kroimy w kostkę i wrzucamy do blendera .Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie na garnek zawieszamy sitko i otrzymany mus dokładnie przecieramy za pomocą drewnianej łyżki. Czystego przetartego musi powinni być około 0.5 litra. Do tak przetartego otrzymanego musi dodajemy 0.5 litra wina oraz miód. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.Miód musi się rozpuść. Tak otrzymaną nalewkę przelewany do ciemnych butelek i odstawiamy na 10 dni w ciemne miejsce. Po 10 dniach pijemy kieliszek dziennie. Nalewka doskonała na podniesienie odporności, cholesterol i trawienie . Zdrowia. Małgośka w Kuchni https://www.malgoskawkuchni.com