Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno cytrusowa, lekka nalewka, na zimowe dni
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28631
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28631
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
1. cukier rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić, 2. owoce, sparzyć gorącą wodą, dobrze wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, 3. do większego słoika wlać wodę z cukrem, alkohol, sok z owoców i starte skórki, zakręcić, potrząsnąć kilka razy, odstawić na 7 dni ( codziennie potrząsnąć kilka razy słoikiem ) po tym czasie nalewkę przecedzić, przelać do butelki, odstawić jeszcze na 2-3 dni, smacznego