Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno cytrusowa, lekka nalewka, na zimowe dni
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8197
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4556
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 596
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8197
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4556
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 596
Składniki
1. cukier rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić, 2. owoce, sparzyć gorącą wodą, dobrze wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, 3. do większego słoika wlać wodę z cukrem, alkohol, sok z owoców i starte skórki, zakręcić, potrząsnąć kilka razy, odstawić na 7 dni ( codziennie potrząsnąć kilka razy słoikiem ) po tym czasie nalewkę przecedzić, przelać do butelki, odstawić jeszcze na 2-3 dni, smacznego