Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mocno cytrusowa, lekka nalewka, na zimowe dni
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1784
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1784
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
1. cukier rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić, 2. owoce, sparzyć gorącą wodą, dobrze wyszorować, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok, 3. do większego słoika wlać wodę z cukrem, alkohol, sok z owoców i starte skórki, zakręcić, potrząsnąć kilka razy, odstawić na 7 dni ( codziennie potrząsnąć kilka razy słoikiem ) po tym czasie nalewkę przecedzić, przelać do butelki, odstawić jeszcze na 2-3 dni, smacznego