Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chociaż to nie jest mój przepis (ale jak w tytule) jednak go podaję gdyż ta nalewka jest idealna na obecną aurę. Mimo, że jest ona z czosnkiem to się nim nie śmierdzi. My ja pijemy od listopada do marca wieczorem i rano nic nie czuć :)
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7140
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 27
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7140
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 27
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 38
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
zmiażdżyć 2 główki czosnku (polskiego, nie chińskiego!), wycisnąć sok z 2 cytryn, dodać 4 łyżki miodu i 2 szklanki przegotowanej wody. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić pod przykryciem w ciemne miejsce na 2 doby. Po tym czasie przelać nalewkę do szklanego naczynia, (u mnie szklany słoik litrowy). Pić 2 łyżki stołowe dziennie. Dzieciom podajemy, oczywiście, mniejsze dawki. Co ważne – nalewka, choć mocno czosnkowa, nie powoduje rozsiewania niemiłego zapachu. Trzymać w lodówce