Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy własny wyrób,taka nalewka nadaje sie do kremów,mas,ciast i ciasteczek,do schłodzonych napojów. Ma właściwości zdrowotne. Działa przeciwzapalnie, rozkurczowo i uspokajająco.Wtedy wystarczy kilka kropelek by miała zdrowotne działanie. Zrobiona na miodzie,serecznie polecam:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11896
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 592
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11896
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Miętę umyć i pokroić ja to zrobiłam nożyczkami na mniejsze części. Dać do litrowego słoika ,zalać spirytusem ,zakręcić i zostawić w ciemnym mniejscu na 10 dni. Mięta puści kolor i aromat. Po tym czasie przecedzić przez gazę na cztery złożoną lub bibułę. Dodać 350 ml przegotowanej zimnej wody oraz 1-2 łyżek miodu ,zalezy jak słodką chcemy nalewkę. Nie dodawałam soku z cytryny jak pisze w przepisach w ne cie ,cytryna odbarwia nam nalewkę. Rozcieńczoną nalewkę zostawić na 2-3 miesiące aby się przetrawiła.
Na zdrowie!