Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na pomarańcze w pełni, a Wielkanoc za pasem, więc to najlepszy moment na przygotowanie nalewki pomarańczowej
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242866
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19846
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6896
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242866
Składniki
dojrzałe pomarańcze obieramy dosyć cienko, skórkę kroimy w mniejsze paski i wrzucamy do słoja, dodajemy goździki, zalewamy spirytusem, zakręcamy i odstawimy na tydzień, codziennie wstrząsamy słojem
po tygodniu zlewamy spirytus i mieszamy z miodem (najwygodniej przy użyciu blendera), przelewamy z powrotem do słoja i dolewamy 500 ml soku wyciśniętego z pomarańczy, mieszamy i odstawiamy słój na kolejny tydzień
nalewkę filtrujemy przez 2-3 warstwy gazy i przelewamy do butelek, odstawiamy jeszcze na przynajmniej dwa tygodnie.