Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka nalewka świąteczna
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 152
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 494
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15708
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 152
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1878
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 494
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15708
Składniki
miód przekładamy do słoika, w którym będziemy nastawiali nalewkę, zalewamy połową spirytusu i blendujemy, aż miód się rozpuści, dolewamy pozostały spirytus i mieszamy
imbir obieramy, kroimy w plasterki i dokładamy do słoika
dwie pomarańcze myjemy, sparzamy i kroimy w cienkie plastry (odrzucając końcówki) i wkładamy do słoika
z pozostałych pomarańczy i cytryn wyciskamy sok i przelewamy do słoika, słoik zakrywamy i odstawiamy na tydzień
po tygodniu nalewkę zlewamy do butelek (odcedzając przez gęste sitko lub filtr do kawy) i odstawiamy do świąt w suche i ciemne miejsce, no i gotowe, smacznego ;-)