Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka nalewka świąteczna
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
miód przekładamy do słoika, w którym będziemy nastawiali nalewkę, zalewamy połową spirytusu i blendujemy, aż miód się rozpuści, dolewamy pozostały spirytus i mieszamy
imbir obieramy, kroimy w plasterki i dokładamy do słoika
dwie pomarańcze myjemy, sparzamy i kroimy w cienkie plastry (odrzucając końcówki) i wkładamy do słoika
z pozostałych pomarańczy i cytryn wyciskamy sok i przelewamy do słoika, słoik zakrywamy i odstawiamy na tydzień
po tygodniu nalewkę zlewamy do butelek (odcedzając przez gęste sitko lub filtr do kawy) i odstawiamy do świąt w suche i ciemne miejsce, no i gotowe, smacznego ;-)