Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta i szybka nalewka świąteczna
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414431
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2299
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414431
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2299
Składniki
miód przekładamy do słoika, w którym będziemy nastawiali nalewkę, zalewamy połową spirytusu i blendujemy, aż miód się rozpuści, dolewamy pozostały spirytus i mieszamy
imbir obieramy, kroimy w plasterki i dokładamy do słoika
dwie pomarańcze myjemy, sparzamy i kroimy w cienkie plastry (odrzucając końcówki) i wkładamy do słoika
z pozostałych pomarańczy i cytryn wyciskamy sok i przelewamy do słoika, słoik zakrywamy i odstawiamy na tydzień
po tygodniu nalewkę zlewamy do butelek (odcedzając przez gęste sitko lub filtr do kawy) i odstawiamy do świąt w suche i ciemne miejsce, no i gotowe, smacznego ;-)