Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z aloesu najlepiej sprawdzi się zimą i jesienią, wszystko dzięki jej przeciwwirusowym i antybakteryjnym właściwościom.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 205
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4859
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4788
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44757
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 382
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 205
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4859
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4788
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44757
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 382
Składniki
Owoce berberysu zmroź przez kilka godzin. Jeśli chcesz używać świeżych owoców, musisz każdy z nich nakłóć szpikulcem.
Napełnij gąsior lub bardzo duży, zakręcany słój owocami berberysu.
Posyp berberys cukrem i zalej wódką.
Szklane naczynie zamknij. Codziennie przez tydzień mieszaj zawartością, aż cukier się rozpuści.
Po miesiącu przeprowadź degustację nalewki berberysu, by ocenić jej słodkość. W razie potrzeby dodaj więcej cukru i ponownie mieszaj codziennie do rozpuszczenia.
Po 2-3 miesiącach leżakowania płyn odfiltruj przez gazę i przelej do czystych butelek.
Po przelaniu nalewka z berberysu może leżakować nawet przez rok. Wtedy jest najlepsza i najsmaczniejsza.