Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną nie za ostrą nalewkę z aronii. Nalewka łatwa w przygotowaniu. Posiada charakterystyczny smak oraz piękny, ciemny kolor.
sitko, duży słój , butelki,
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5305
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5305
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 405
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, umyć i odsączyć na sicie. Umyte , odsączone owoce przełożyć od dużego słoja na przemian z cukrem. Dodać parę goździków, zakręcić słój i odstawić na kilka dni( u mnie 5 dni) w ciepłe miejsce (u mnie na parapecie okna gdyż mam dużo słońca). Od czasu do czasu potrząsnąć słojem. Po 5 dniach wlać wódkę, zakręcić i odstawić na 2 - 3 tygodnie. Kilka razy potrząsnąć słojem. Po tym czasie przelać do butelek , zakręcić i odstawić lub wynieść do piwnicy. Jeżeli chcemy mocniejszą nalewkę to zamiast wódki możemy dodać spirytus.