Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesień :)
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19110
Składniki
Umyte owoce aronii razem z liśćmi wiśni włożyłam do garnka i zalałam wodą. Doprowadziłam do wrzenia, zmniejszyłam temperaturę i na wolnym ogniu gotowałam ok. 45 min. Pozbyłam się owoców i liści (na wszelki wypadek przelałam sok przez sitko o drobnych oczkach, żeby mieć czysty płyn). Dodałam cukier oraz kwasek cytrynowy. Kiedy cukier zupełnie się rozpuścił, odstawiłam do całkowitego ostygnięcia.
Do spirytusu wlałam sok. Nalewkę rozlałam do butelek i odstawiłam „żeby nabrała mocy”