Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesień :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456853
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1237
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2110
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Umyte owoce aronii razem z liśćmi wiśni włożyłam do garnka i zalałam wodą. Doprowadziłam do wrzenia, zmniejszyłam temperaturę i na wolnym ogniu gotowałam ok. 45 min. Pozbyłam się owoców i liści (na wszelki wypadek przelałam sok przez sitko o drobnych oczkach, żeby mieć czysty płyn). Dodałam cukier oraz kwasek cytrynowy. Kiedy cukier zupełnie się rozpuścił, odstawiłam do całkowitego ostygnięcia.
Do spirytusu wlałam sok. Nalewkę rozlałam do butelek i odstawiłam „żeby nabrała mocy”