Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesień :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Umyte owoce aronii razem z liśćmi wiśni włożyłam do garnka i zalałam wodą. Doprowadziłam do wrzenia, zmniejszyłam temperaturę i na wolnym ogniu gotowałam ok. 45 min. Pozbyłam się owoców i liści (na wszelki wypadek przelałam sok przez sitko o drobnych oczkach, żeby mieć czysty płyn). Dodałam cukier oraz kwasek cytrynowy. Kiedy cukier zupełnie się rozpuścił, odstawiłam do całkowitego ostygnięcia.
Do spirytusu wlałam sok. Nalewkę rozlałam do butelek i odstawiłam „żeby nabrała mocy”