Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesień :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117973
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Umyte owoce aronii razem z liśćmi wiśni włożyłam do garnka i zalałam wodą. Doprowadziłam do wrzenia, zmniejszyłam temperaturę i na wolnym ogniu gotowałam ok. 45 min. Pozbyłam się owoców i liści (na wszelki wypadek przelałam sok przez sitko o drobnych oczkach, żeby mieć czysty płyn). Dodałam cukier oraz kwasek cytrynowy. Kiedy cukier zupełnie się rozpuścił, odstawiłam do całkowitego ostygnięcia.
Do spirytusu wlałam sok. Nalewkę rozlałam do butelek i odstawiłam „żeby nabrała mocy”