Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na jesień :)
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38487
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 451
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 37
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5691
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38487
Składniki
Umyte owoce aronii razem z liśćmi wiśni włożyłam do garnka i zalałam wodą. Doprowadziłam do wrzenia, zmniejszyłam temperaturę i na wolnym ogniu gotowałam ok. 45 min. Pozbyłam się owoców i liści (na wszelki wypadek przelałam sok przez sitko o drobnych oczkach, żeby mieć czysty płyn). Dodałam cukier oraz kwasek cytrynowy. Kiedy cukier zupełnie się rozpuścił, odstawiłam do całkowitego ostygnięcia.
Do spirytusu wlałam sok. Nalewkę rozlałam do butelek i odstawiłam „żeby nabrała mocy”