Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec czerwca to czas kwitnienia jaśminu. Warto zerwać trochę kwiatów. oderwać płatki i zalać spirytusem by po roku cieszyć się wyśmienitą naleweczką.
Z kwiatów obrywamy płatki. Litrowy słoik napełniamy do połowy ,świeżo zerwanymi płatkami jaśminowca.
Zalewamy spirytusem. Słoik zakręcamy i wstawiamy w ciemnym miejscu na 3 tygodnie.
Od czasu do czasu słoikiem mocno potrząsamy.
Po trzech tygodniach zlewamy alkohol i łączymy z syropem. Płatki po zlaniu spirytusu są twarde i przypominają w dotyku płatki migdałowe. Nie miałam jednak pomysłu na ich wykorzystanie.
Miód rozmieszać z letnią (nie gorącą wodą), dodać wódkę i połączyć ze spirytusem.
Rozlać do butelek. Odstawić na rok.
Wodno-alkoholowe wyciągi z kwiatów forsycji obniżają poziom glukozy we krwi,...
Odsłon: 2779
Suszone kwiaty akacji (robinii akacjowej) stosowane są do przyrządzania napar...
Odsłon: 2915
Kiedy przywołujesz na myśl kwiaty lipy, przed oczami ukazują ci się delikatne...
Odsłon: 13610
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10583
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 411
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 135
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10583
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 411
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 135
Składniki
Z kwiatów obrywamy płatki. Litrowy słoik napełniamy do połowy ,świeżo zerwanymi płatkami jaśminowca. Zalewamy spirytusem. Słoik zakręcamy i wstawiamy w ciemnym miejscu na 3 tygodnie. Od czasu do czasu słoikiem mocno potrząsamy. Po trzech tygodniach zlewamy alkohol i łączymy z syropem. Płatki po zlaniu spirytusu są twarde i przypominają w dotyku płatki migdałowe. Nie miałam jednak pomysłu na ich wykorzystanie. Miód rozmieszać z letnią (nie gorącą wodą), dodać wódkę i połączyć ze spirytusem. Rozlać do butelek. Odstawić na rok.
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl jagodowo-truskawkowy
Napoje
Domowy napój izotoniczny
Napoje
Koktajl z truskawek i banana
Napoje
Domowa lemoniada z syropem miętowym
Koktajl jagodowo-truskawkowy
Pyszny koktajl owocowy na bazie jogurtu. Składniki są podane na dzbanek ok. 1...
Odsłon: 18
Domowy napój izotoniczny
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 61