Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na śliwki w zasadzie już się zakończył ale ta nalewka jest tak dobra, że muszę się pochwalić i zachęcam do wypróbowania w następnym sezonie
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Składniki
1. umyte i wypestkowane śliwki układać w słoju, przesypując cukrem, przykryć, odstawić na 2 dni aż owoce puszczą sok, po tym czasie wlewam spirytus i wodę, przez chwilę potrząsam zakręconym słojem żeby wszystko dokładnie się wymieszało, odstawiamy , co kilka dni potrzasnąć słojem, 2. po ok 3 tygodniach przelać nalewkę przez kilka razy złożoną gazę, rozlać do butelek, odstawić na kilka miesięcy (ja miałam bardzo słodkie śliwki i moja nalewka wydawała się zbyt słodka, dlatego kiedy jeszcze stała z owocami dodałam sok z połowy cytryny wraz z owocem), owoce z nalewki zużyć do deserów i ciast, smacznego