Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upał, proponuję , doskonałe nawodnienie organizmu i uzupełnienie witamin.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1567
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1567
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Składniki
Wodę niegazowaną lub przegotowaną i wystudzoną wlewamy do dzbanka. Cukier rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody dodajemy do dzbanka. Cytrynę i pomarańczę sparzamy gorącą wodą. Z 11/2 cytryny wyciskamy sok , dodajemy do dzbanka. Z 3/4 pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy.
Pozostałą cytrynę i pomarańczę kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka . Listki mięty , myjemy i dodajemy.
Schładzamy w lodówce, przed podaniem można wrzucić kostki lodu.