Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upał, proponuję , doskonałe nawodnienie organizmu i uzupełnienie witamin.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 29
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 69
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11728
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 194
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 29
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 69
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11728
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 194
Składniki
Wodę niegazowaną lub przegotowaną i wystudzoną wlewamy do dzbanka. Cukier rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody dodajemy do dzbanka. Cytrynę i pomarańczę sparzamy gorącą wodą. Z 11/2 cytryny wyciskamy sok , dodajemy do dzbanka. Z 3/4 pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy.
Pozostałą cytrynę i pomarańczę kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka . Listki mięty , myjemy i dodajemy.
Schładzamy w lodówce, przed podaniem można wrzucić kostki lodu.