Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upał, proponuję , doskonałe nawodnienie organizmu i uzupełnienie witamin.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1124
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1276
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 487
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1124
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1276
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 487
Składniki
Wodę niegazowaną lub przegotowaną i wystudzoną wlewamy do dzbanka. Cukier rozpuszczamy w 1/2 szklanki ciepłej wody dodajemy do dzbanka. Cytrynę i pomarańczę sparzamy gorącą wodą. Z 11/2 cytryny wyciskamy sok , dodajemy do dzbanka. Z 3/4 pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy.
Pozostałą cytrynę i pomarańczę kroimy w plasterki i wrzucamy do dzbanka . Listki mięty , myjemy i dodajemy.
Schładzamy w lodówce, przed podaniem można wrzucić kostki lodu.