Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeżo wyciskany sok z mandarynek, pomarańczy i cytryn z dodatkiem świeżego imbiru i kurkumy.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8597
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 969
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4172
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8597
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 868
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 969
Składniki
Imbir i kurkumę zalewamy 100 ml wody i odstawiamy na noc do lodówki. Z obranych cytrusów i imbiru oraz kurkumy wyciskamy sok za pomocą sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej. Pod koniec wyciskania wlewamy wodę, w której moczyły się imbir i kurkuma. Jeśli sok jest dla nas za mało słodki słodzimy go naturalnym miodem. Sok jest gotowy do picia smacznego. Gotowy sok można przechowywać w lodówce przez 48 godzin. Uwaga: Imbir i kurkumę najlepiej obierać łyżeczką. Kurkuma silnie barwi na żółto ręce, dlatego należy obierać ją w rękawiczkach.