Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeżo wyciskany sok z mandarynek, pomarańczy i cytryn z dodatkiem świeżego imbiru i kurkumy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12619
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13721
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12619
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13721
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5764
Składniki
Imbir i kurkumę zalewamy 100 ml wody i odstawiamy na noc do lodówki. Z obranych cytrusów i imbiru oraz kurkumy wyciskamy sok za pomocą sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej. Pod koniec wyciskania wlewamy wodę, w której moczyły się imbir i kurkuma. Jeśli sok jest dla nas za mało słodki słodzimy go naturalnym miodem. Sok jest gotowy do picia smacznego. Gotowy sok można przechowywać w lodówce przez 48 godzin. Uwaga: Imbir i kurkumę najlepiej obierać łyżeczką. Kurkuma silnie barwi na żółto ręce, dlatego należy obierać ją w rękawiczkach.