Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeżo wyciskany sok z mandarynek, pomarańczy i cytryn z dodatkiem świeżego imbiru i kurkumy.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 655
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 99
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1207
Składniki
Imbir i kurkumę zalewamy 100 ml wody i odstawiamy na noc do lodówki. Z obranych cytrusów i imbiru oraz kurkumy wyciskamy sok za pomocą sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej. Pod koniec wyciskania wlewamy wodę, w której moczyły się imbir i kurkuma. Jeśli sok jest dla nas za mało słodki słodzimy go naturalnym miodem. Sok jest gotowy do picia smacznego. Gotowy sok można przechowywać w lodówce przez 48 godzin. Uwaga: Imbir i kurkumę najlepiej obierać łyżeczką. Kurkuma silnie barwi na żółto ręce, dlatego należy obierać ją w rękawiczkach.