Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, świeżo wyciskany sok z mandarynek, pomarańczy i cytryn z dodatkiem świeżego imbiru i kurkumy.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231675
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36159
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1370
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231675
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4919
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36159
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1370
        
        
                Składniki
Imbir i kurkumę zalewamy 100 ml wody i odstawiamy na noc do lodówki. Z obranych cytrusów i imbiru oraz kurkumy wyciskamy sok za pomocą sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej. Pod koniec wyciskania wlewamy wodę, w której moczyły się imbir i kurkuma. Jeśli sok jest dla nas za mało słodki słodzimy go naturalnym miodem. Sok jest gotowy do picia smacznego. Gotowy sok można przechowywać w lodówce przez 48 godzin. Uwaga: Imbir i kurkumę najlepiej obierać łyżeczką. Kurkuma silnie barwi na żółto ręce, dlatego należy obierać ją w rękawiczkach.