Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1735
Dodano: 07.04.2018
Odsłon: 783
> 6 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Imbir i kurkumę zalewamy 100 ml wody i odstawiamy na noc do lodówki.
Z obranych cytrusów i imbiru oraz kurkumy wyciskamy sok za pomocą sokowirówki lub wyciskarki wolnoobrotowej. Pod koniec wyciskania wlewamy wodę, w której moczyły się imbir i kurkuma.
Jeśli sok jest dla nas za mało słodki słodzimy go naturalnym miodem. Sok jest gotowy do picia smacznego.
Gotowy sok można przechowywać w lodówce przez 48 godzin.
Uwaga: Imbir i kurkumę najlepiej obierać łyżeczką.
Kurkuma silnie barwi na żółto ręce, dlatego należy obierać ją w rękawiczkach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)