Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny świeżo wyciśnięty sok z malin z dodatkiem miodu kwiatowego oraz imbiru wspaniale orzeźwia i smakuje.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326820
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17054
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326820
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12134
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17054
Składniki
Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki, zalewamy 200 ml wody mineralnej niegazowanej. Odstawiamy na około 15 minut, aby naciągnął wody. Limonkę dokładnie szorujemy. Cienko obieramy lub ścieramy zieloną skórkę. Limonkę dokładnie obieramy pozbawiając gorzkiej białej warstwy. Do wyciskarki wolno obrotowej wkładamy limonkę i cienko obraną skórkę, następnie dodajemy imbir. Wodę, w której moczył się imbir zostawiamy. Następnie wkładamy maliny. Na koniec wlewamy wodę, w której moczył się imbir. Sok do smaku dosładzamy miodem.