Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naturalny świeżo wyciśnięty sok z malin z dodatkiem miodu kwiatowego oraz imbiru wspaniale orzeźwia i smakuje.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 181
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 54
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 181
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 54
Składniki
Imbir obieramy i kroimy w cienkie plasterki, zalewamy 200 ml wody mineralnej niegazowanej. Odstawiamy na około 15 minut, aby naciągnął wody. Limonkę dokładnie szorujemy. Cienko obieramy lub ścieramy zieloną skórkę. Limonkę dokładnie obieramy pozbawiając gorzkiej białej warstwy. Do wyciskarki wolno obrotowej wkładamy limonkę i cienko obraną skórkę, następnie dodajemy imbir. Wodę, w której moczył się imbir zostawiamy. Następnie wkładamy maliny. Na koniec wlewamy wodę, w której moczył się imbir. Sok do smaku dosładzamy miodem.