Ten pyszny owocowy napój będzie idealnym wyborem na upalne dni. Jest orzeźwiający, szybki w przygotowaniu, co więcej, zrobisz go z zaledwie kilku składników. Zimny sok z arbuza zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
Sok z arbuza
Składniki
- 800 g arbuza
- Sok z jednej limonki
- Szklanka kostek lodu
- Garść liści mięty
- Miód (opcjonalnie)
Składniki
- 800 g arbuza
- Sok z jednej limonki
- Szklanka kostek lodu
- Garść liści mięty
- Miód (opcjonalnie)

Etapy przygotowania
Wydrąż miąższ z arbuza, przełóż go do wysokiego naczynia, a następnie zblenduj. Najlepiej sprawdzi się arbuz bezpestkowy. Jeżeli jednak wybierzesz taki z pestkami, przecedź zmiksowanego arbuza przez sitko.
Do arbuza dodaj miętę, sok z limonki oraz kostki lodu, ponownie zblenduj. Jeżeli napój jest za mało słodki, możesz dodać miód.
Podawaj od razu po przygotowaniu w wysokich szklankach wraz ze słomką. Całość możesz przyozdobić kawałkiem arbuza.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 309

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 754

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 53
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 244
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 309

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 754

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 53
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Majeranek
- Mięta
- Pierogi
- Ciasta
Odsłon: 244



Składniki
- 800 g arbuza
- Sok z jednej limonki
- Szklanka kostek lodu
- Garść liści mięty
- Miód (opcjonalnie)
Wydrąż miąższ z arbuza, przełóż go do wysokiego naczynia, a następnie zblenduj. Najlepiej sprawdzi się arbuz bezpestkowy. Jeżeli jednak wybierzesz taki z pestkami, przecedź zmiksowanego arbuza przez sitko.
Do arbuza dodaj miętę, sok z limonki oraz kostki lodu, ponownie zblenduj. Jeżeli napój jest za mało słodki, możesz dodać miód.
Podawaj od razu po przygotowaniu w wysokich szklankach wraz ze słomką. Całość możesz przyozdobić kawałkiem arbuza.