Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny owocowy napój będzie idealnym wyborem na upalne dni. Jest orzeźwiający, szybki w przygotowaniu, co więcej, zrobisz go z zaledwie kilku składników. Zimny sok z arbuza zachwyci nie tylko dzieci, ale i dorosłych.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Wydrąż miąższ z arbuza, przełóż go do wysokiego naczynia, a następnie zblenduj. Najlepiej sprawdzi się arbuz bezpestkowy. Jeżeli jednak wybierzesz taki z pestkami, przecedź zmiksowanego arbuza przez sitko.
Do arbuza dodaj miętę, sok z limonki oraz kostki lodu, ponownie zblenduj. Jeżeli napój jest za mało słodki, możesz dodać miód.
Podawaj od razu po przygotowaniu w wysokich szklankach wraz ze słomką. Całość możesz przyozdobić kawałkiem arbuza.