Do góry

Napoje Przepis na:

Syrop miętowy

Syrop miętowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18550

Dodano:

Odsłon: 4261

Może być lekarstwem lub słodzikiem do herbatki.
Reklama
Reklama
Syrop miętowy

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wodę zagotować z cukrem i do gęstego syropu dodać posiekaną miętę. Zagotować, przykryć, odstawić na godzinę, po czym zlać do butelek bez mięty. Syrop można podawać przy przeziębieniach, zaburzeniach trawiennych lub do słodzenia herbatki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 02 lipca 2016 syrop bez mięty ponownie zagotowałam i wlałam na gorąco do butelek,bo bałam się czy nie pojawi się pleśń; jak długo i w jakich warunkach można go przechowywać(lodówka)?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń