Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nie jest za późno, aby wzbogacić wigilijny stół o mój dzisiejszy kulinarny wynalazek. Jeśli nie mamy suszonych jabłek czy gruszek na kompot, wypróbujcie żurawinę i rodzynki.
Garnek, łyżka, sitko
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Do garnka wsypać żurawiny, rodzynki, cynamon oraz goździk, przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, aby owoce mogły się rozpulchnić.
Gotować dalej na najmniejszym ogniu 5 minut. Wrzucić gwiazdkę anyżu, osłodzić, a na koniec dodać sok z cytryny. Kompot przecedzić przez sitko po upływie około godziny.