Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nie jest za późno, aby wzbogacić wigilijny stół o mój dzisiejszy kulinarny wynalazek. Jeśli nie mamy suszonych jabłek czy gruszek na kompot, wypróbujcie żurawinę i rodzynki.
Garnek, łyżka, sitko
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1824
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15482
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6505
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17724
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1824
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15482
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6505
Składniki
Do garnka wsypać żurawiny, rodzynki, cynamon oraz goździk, przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, aby owoce mogły się rozpulchnić.
Gotować dalej na najmniejszym ogniu 5 minut. Wrzucić gwiazdkę anyżu, osłodzić, a na koniec dodać sok z cytryny. Kompot przecedzić przez sitko po upływie około godziny.