Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nie jest za późno, aby wzbogacić wigilijny stół o mój dzisiejszy kulinarny wynalazek. Jeśli nie mamy suszonych jabłek czy gruszek na kompot, wypróbujcie żurawinę i rodzynki.
Garnek, łyżka, sitko
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 114
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 77
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 114
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 77
Składniki
Do garnka wsypać żurawiny, rodzynki, cynamon oraz goździk, przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, aby owoce mogły się rozpulchnić.
Gotować dalej na najmniejszym ogniu 5 minut. Wrzucić gwiazdkę anyżu, osłodzić, a na koniec dodać sok z cytryny. Kompot przecedzić przez sitko po upływie około godziny.