Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nie jest za późno, aby wzbogacić wigilijny stół o mój dzisiejszy kulinarny wynalazek. Jeśli nie mamy suszonych jabłek czy gruszek na kompot, wypróbujcie żurawinę i rodzynki.
Garnek, łyżka, sitko
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 980
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 461
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 980
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 174
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2707
Składniki
Do garnka wsypać żurawiny, rodzynki, cynamon oraz goździk, przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, aby owoce mogły się rozpulchnić.
Gotować dalej na najmniejszym ogniu 5 minut. Wrzucić gwiazdkę anyżu, osłodzić, a na koniec dodać sok z cytryny. Kompot przecedzić przez sitko po upływie około godziny.