Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nie jest za późno, aby wzbogacić wigilijny stół o mój dzisiejszy kulinarny wynalazek. Jeśli nie mamy suszonych jabłek czy gruszek na kompot, wypróbujcie żurawinę i rodzynki.
Garnek, łyżka, sitko
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 680
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 58
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 949
Polecam.
Odsłon: 680
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 58
Składniki
Do garnka wsypać żurawiny, rodzynki, cynamon oraz goździk, przykryć pokrywką i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, aby owoce mogły się rozpulchnić.
Gotować dalej na najmniejszym ogniu 5 minut. Wrzucić gwiazdkę anyżu, osłodzić, a na koniec dodać sok z cytryny. Kompot przecedzić przez sitko po upływie około godziny.