Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszonych owoców świetnie złagodzi skutki świątecznego przejedzenia i wspomoże trawienie. Nie powinno zabraknąć go na żadnym wigilijnym stole. Owoce z kompoty można wyjeść, albo zrobić z nich pyszną owocową sałatkę.
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1689
Polecam, pychota.
Odsłon: 550
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 455
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1689
Składniki
Owoce zalać wodą i odstawić na 2-3 godziny. Zagotować. Dodać cukier, anyż, cynamon, goździki, cukier, sok z cytryny i pomarańczy. Gotować do miękkości owoców na wolnym ogniu. Ugotowany kompot odstawić pod przykryciem do przestudzenia.