Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z suszonych owoców świetnie złagodzi skutki świątecznego przejedzenia i wspomoże trawienie. Nie powinno zabraknąć go na żadnym wigilijnym stole. Owoce z kompoty można wyjeść, albo zrobić z nich pyszną owocową sałatkę.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 205
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 336
Składniki
Owoce zalać wodą i odstawić na 2-3 godziny. Zagotować. Dodać cukier, anyż, cynamon, goździki, cukier, sok z cytryny i pomarańczy. Gotować do miękkości owoców na wolnym ogniu. Ugotowany kompot odstawić pod przykryciem do przestudzenia.