Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśniówka czyli moja nalewka wiśniowa , którą dzisiaj polecam jest jedną z najlepszych nalewek. Czas przygotowania jest długi ale warto poczekać. Im dłużej postoi tym jest smaczniejsza , a owoce doskonale nadają się do deserów, ciast itp.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 546
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13483
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 546
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11129
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13483
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć a następnie wydrylować. Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni. Po tym czasie cały alkohol przelać do drugiego słoja zakręcić , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni. Po tym czasie otrzymany sok łączymy z wcześniej otrzymanym alkoholem , przelewamy do butelek , szczelnie zakręcamy i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na jesienne i zimowe wieczory.
Zlewamy sok ze spirytusem , a wiśnie zasypujemy cukrem.
Pyszna wiśniówka - nalewka gotowa do podania .