Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśniówka czyli moja nalewka wiśniowa , którą dzisiaj polecam jest jedną z najlepszych nalewek. Czas przygotowania jest długi ale warto poczekać. Im dłużej postoi tym jest smaczniejsza , a owoce doskonale nadają się do deserów, ciast itp.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 180
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 195
Składniki
Wiśnie umyć, osączyć a następnie wydrylować. Wydrylowane wiśnie przełożyć do dużego słoja zalać spirytusem na 6 tygodni. Po tym czasie cały alkohol przelać do drugiego słoja zakręcić , a wiśnie zasypać cukrem, ponownie odłożyć na kolejne 5 tygodni. Po tym czasie otrzymany sok łączymy z wcześniej otrzymanym alkoholem , przelewamy do butelek , szczelnie zakręcamy i otrzymujemy super wiśniówkę (nalewkę wiśniową) na jesienne i zimowe wieczory.
Zlewamy sok ze spirytusem , a wiśnie zasypujemy cukrem.
Pyszna wiśniówka - nalewka gotowa do podania .