Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję Wam witaminową bombę nie tylko na imprezę i gościnę, ale do picia nawet częstego, nawet codniowego, bo napój jest zdrowy i smaczny. Wystarczą 3 składniki, aby dostarczyć organizmowi potrójną dawkę witaminy C, A, a ponadto witaminy B1,B9, które zawarte są w mięcie, ponadto fosfor, selen, mangan, magnez, miedź, cynk.Koper włoski doda kolejną dawkę potasu, oraz kwas foliowy, jest afrodyzjakiem, więc na kolację we dwoje napój ten jest super. Mięta zrelaksuje mięśnie, obniży stres, poprawi trawienie. Zawiera antyoksydanty, podobnie jak koper włoski, a więc profilaktyka przeciw nowotworom w dawce potrójnej z cytryną. Mięta wzmocni wątrobę, a koper włoski wspomoże układ krwionośny oraz serce,zapobiegając udarom oraz zawałom. Zachęcam do robienia, picia i częstowania gości.
Nóż, dzbanek, naczynie do gotowania wody
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 113
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 29
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3913
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 432
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 301
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 113
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 29
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3913
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 432
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 301
Składniki
Zagotować wodę.
Do dzbanka włożyć umytą miętę, pokrojoną w kostkę łodyżkę kopru włoskiego oraz limonkę lub cytrynę pokroić w cwiartki
Cytrynę, koper oraz miętę zalać wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Nie potrzeba ani miodu ani cukru, bo koper ma lekko słodkawy smak. Zdrowia i smacznego życzę.