Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pij zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Napar z dodatkiem kurkumy, cynamonu i goździków ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Poprawia naturalną odporność organizmu. Pomaga również w zwalczaniu gorączki i lekkiego kaszlu.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666299
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 106
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 578
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5763
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666299
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 106
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 578
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5763
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 984
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Do garnka wlej wodę i zagotuj. Wsyp herbatę i gotuj jeszcze przez chwilę, następnie zmniejsz ogień.
Korzeń imbiru i kurkumy umyj i pokrój na plasterki. Dodaj do garnka. Po chwili wrzuć cynamon, goździki i kardamon.
Gotuj przez kilka chwil, nie doprowadzając do wrzenia.
Całość przecedź, przelej do szklanek. Dodaj cytrynę i pomarańczę.
Gdy herbata lekko przestygnie posłodź miodem.