Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pij zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Napar z dodatkiem kurkumy, cynamonu i goździków ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Poprawia naturalną odporność organizmu. Pomaga również w zwalczaniu gorączki i lekkiego kaszlu.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1389
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1389
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 324
Składniki
Do garnka wlej wodę i zagotuj. Wsyp herbatę i gotuj jeszcze przez chwilę, następnie zmniejsz ogień.
Korzeń imbiru i kurkumy umyj i pokrój na plasterki. Dodaj do garnka. Po chwili wrzuć cynamon, goździki i kardamon.
Gotuj przez kilka chwil, nie doprowadzając do wrzenia.
Całość przecedź, przelej do szklanek. Dodaj cytrynę i pomarańczę.
Gdy herbata lekko przestygnie posłodź miodem.