Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pij zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Napar z dodatkiem kurkumy, cynamonu i goździków ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Poprawia naturalną odporność organizmu. Pomaga również w zwalczaniu gorączki i lekkiego kaszlu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16337
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16337
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Składniki
Do garnka wlej wodę i zagotuj. Wsyp herbatę i gotuj jeszcze przez chwilę, następnie zmniejsz ogień.
Korzeń imbiru i kurkumy umyj i pokrój na plasterki. Dodaj do garnka. Po chwili wrzuć cynamon, goździki i kardamon.
Gotuj przez kilka chwil, nie doprowadzając do wrzenia.
Całość przecedź, przelej do szklanek. Dodaj cytrynę i pomarańczę.
Gdy herbata lekko przestygnie posłodź miodem.