Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajgle można wziąć do szkoły lub do pracy
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 358
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 577
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 358
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 577
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1071
Składniki
Do robota kuchennego dodajemy wszystkie składniki, oprócz miodu, maku i sezamu . Zagniatamy gładkie ciasto,i zostawiamy do wyrośnięcia na ok 90 minut. Po tym czasie wyjmujemy na stolnicę . Zagniatamy ponownie i dzielimy na 10 części ,z każdej części formujemy wałeczek ok 50 cm . Składamy na połowę i skręcamy , dwa końce łączymy z sobą odkładamy na bok . przykrywamy bajgle ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut aby podrosły. Miód między z połową szklanki ciepłej wody. Następnie maczany z obu stron w wodzie z miodem i obtaczamy w maku i sezamie na przemian . Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 -25 minut . Smacznego.