Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajgle można wziąć do szkoły lub do pracy
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Do robota kuchennego dodajemy wszystkie składniki, oprócz miodu, maku i sezamu . Zagniatamy gładkie ciasto,i zostawiamy do wyrośnięcia na ok 90 minut. Po tym czasie wyjmujemy na stolnicę . Zagniatamy ponownie i dzielimy na 10 części ,z każdej części formujemy wałeczek ok 50 cm . Składamy na połowę i skręcamy , dwa końce łączymy z sobą odkładamy na bok . przykrywamy bajgle ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut aby podrosły. Miód między z połową szklanki ciepłej wody. Następnie maczany z obu stron w wodzie z miodem i obtaczamy w maku i sezamie na przemian . Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 -25 minut . Smacznego.